Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Навіщо потрібні регулятори росту рослин

Регулятори росту рослин - це речовини, які сприяють нормальному розвитку рослин. У природі зустрічається безліч факторів, які пригнічують культури, особливо в момент їх проростання. І тільки сильні рослини здатні впоратися з виниклими проблемами.

Розрізняють два види регуляторів росту:

- Природні. Ці речовини утворюються в самих рослинах. Це так звані фітогормони. Правда вони утворюються в незначній кількості. При сприятливих умовах їх цілком вистачає культурі;

- Синтетичні. Це аналоги природних фітогормонів. Вони допомагають рослині стабільно розвиватися, зміцнюють її.

Використання регуляторів росту

Сучасні синтетичні регулятори росту сприяють розвитку рослини. Вони також дбають про здоров'я культури, підвищуючи її стійкість до несприятливих факторів природи. Також існують регулятори росту, які навпаки пригнічують ріст рослини у висоту і стимулюють розвиток зміцнювальних стеблів. Це дуже важливо для зернових культур. Адже невисока рослина в період перезволоження ніколи не поляже і дасть прекрасний урожай. Як правило, регулятори росту використовують для обробки посадкового матеріалу. Таким чином він починає діяти в момент проростання. Препарат нового покоління стимулює розвиток кореневої системи, роблячи тим самим рослина сильним і витривалим.

У районах, схильних до несприятливих погодних умов, регулятори росту стали невід'ємною частиною землеробства. Після їх застосування вдалося домогтися підвищення сходів. Урожай також приємно здивував, адже сильне рослина здатна дати кращий урожай.

При використанні регуляторів росту варто чітко дотримуватися інструкцій виробника. Ні в якому разі не можна збільшувати або зменшувати концентрацію розчину. Така самодіяльність не тільки не принесе результатів, але може повністю погубити рослини. Варто також пам'ятати і про власну безпеку. Хоча регулятори росту і є нетоксичними препаратами, власних заходів безпеки варто все ж дотримуватися.

Використовують регулятори росту на всіх видах зернових культур. Ними обробляють насіння буряка. Не замінні вони і в саду. Замочені цибулини квітів зацвітають більш рано. Їх квіти більший і яскравіше. Також регулятори росту застосовують при посадці чагарників і дерев. Оброблені засобам молоді рослини краще приживаються і стійкіше переносять зиму.