Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Боротьба з бур'янами - робота для гербіцидів.

Сміттєві культури ростуть «як з води». Саме тому боротися з ними необхідно постійно. Адже у них немає певного часу проростання і розвитку. Вони з'являються і розвиваються протягом усього року. Прекрасно впоратися з бур'янами можуть гербіциди. Ефективна їх дія не означає, що застосовувати їх необхідно в великих кількостях. Використовувати гербіциди необхідно строго дотримуючись інструкції про застосування.

Види гербіцидів

Сучасні препарати можна використовувати до появи бур'янів і після. Перший тип гербіцидів використовуються до моменту проростання бур'яну, другий - після появи зеленої маси сорної рослини. Як правило, це осінні та весняні обробки. Осіннє внесення гербіцидів дозволяє боротися з багаторічними бур'янами. Існують і такі види препаратів:

- Системні, які вбираються культурами і знищують їх зсередини;

- Контактні, які впливають тільки на зелену масу бур'яну.

- Суцільної дії. Ці гербіциди знищують всю рослинність, яка росте на оброблюваній площі. Саме тому їх необхідно використовувати з великою обережністю;

- Вибіркової дії. Ці препарати впливають на певний вид бур'яну.

Періоди обробки

Періоди обробки площ залежать від забрудненості. Як правило, препарати використовуються в період з лютого і до квітня. Спочатку грунт обробляють перед посівом культурного рослини. Це дозволяє культурі прорости і швидко рушити в зростання, отримуючи достатню кількість світла і вологи. Таку ранню обробку багато проводять разом з внесенням спеціальних добрив. Тривалість ранньої обробки складає по - різному, і залежить від засобу, який застосовувалося. Як правило цей період становить 60 днів. Наступну обробку проводять після появи сходів культурної рослини. За це період воно встигає зміцнитися і стати більш витривалим. Внесення гербіцидів можна поєднати з внесенням добрив або інших засобів захисту.

Правила використання гербіцидів

Тільки правильне застосування хімічних препаратів дає очікувані результати. Це:

- Строго дотримуватися інструкції. Саме вона вкаже на правильність внесення препарату;

- Не змінювати періодичність внесення. Кожен з видів препарату має свою періодичність;

- Не змінювати концентрацію препарату.

Використовуючи сучасні засоби можна досягти чудових результатів і підвищити врожайність.