Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Гербіцид для соняшника

Гербіцид для соняшника.

Очистити площу, засмічену великою кількістю шкідливих рослин, можна за допомогою гербіцидів. Ці хімічні препарати дозволяють значно знищити бур'яни і забезпечити рослини необхідними природними компонентами - сонцем, вологою, наявністю мінеральних речовин.

Особливо в застосуванні гербіцидів потребує соняшник. Це культура з пізніми сходами і період активного росту у неї припадає на значно пізня година, коли бур'яни вже господарюють в повній мірі. Як правило гербіциди, які використовуються для захисту рослини сонця діляться на:

- Общеістребітельние. Ці препарати використовуються для обробки площ в осінній період, коли поле прибрано. Також ці кошти можна застосовувати навесні за 14 днів до посіву соняшнику. Общеістребітельнимі гербіцидами не обробляється вегетуючих рослин. До таких препаратів належать раундап і клінік;

- Грунтові. Ці препарати використовуються для обробки грунту. Варто зауважити, що вони пригнічують ріст культурного рослини. У багатьох країнах світу від їх використання хлібороби відмовилися. До таких препаратів належать харнес, трофі;

- Протизлаковий. Ці препарати придатні для використання на соняшнику у фазі активного зростання. Вони можуть застосовуватися в період відпочинку площі, в весняний або осінній період. Більшість протизлакових гербіцидів не придатні для змішування з іншими препаратами захисту.

Гербіциди в системі

Останнім часом дуже популярні системи. Це з'єднання посадкового матеріалу з засобом захисту. Так, система Евролайтнінг - це засіб захисту Евролайтнінг і спеціальні насіння. При такій системі обробляються рослини у фазі активного зростання. Але варто пам'ятати, що насіння повинні бути стійкі до вживаного гербіциду. Евролайтнінг винищує сміттєві культури після першої ж обробки. Його застосовують у фазі вегетації, коли соняшник сформував 4 справжніх листки. Аналогічною є суміш Експрес. У ній використовується гербіцид Експрес і стійкі до нього види насіння.

Вибір гербіцидів

Багато сміттєві культури дуже стійкі до гербіцидів. Саме тому перед обробкою необхідно ретельно проаналізувати стан площі з соняшником. Правильно підібраний гербіцид для соняшника здатний дати ідеальні результати.

Застосування общеістребітельних гербіцидів дозволяє повністю позбудеться від пирію і осоту. Ними обробляються поля, на яких буде надалі висіяв соняшник, восени. Для досягнення бажаного результату необхідно вносити засоби захисту вчасно. Так, наприклад, общеістребітельние кошти вносять в період відтоку поживних речовин в бур'яні. Він завмирать і готується до зими. Саме тоді виявляється кращий вплив на кореневу систему. Такі засоби застосовуються в бакових з'єднаннях.

Дія ґрунтових засобів захисту залежить від погодних умов, а саме як швидко вони вивітряться з грунту. На їх результативність впливає і стан поверхні поля. Вони вносяться в грунт і швидко закладаються. У сухих регіонах країни такі препарати застосовуються з значними труднощами.

Будь-які препарати, якими обприскують рослини в період вегетації, починають діяти через деякий час. Саме тому так важливо, щоб після обприскування не було дощу. Такі гербіциди вбираються рослиною і пересуваються по ньому. В результаті таких обробок бур'яни гинуть повністю.

Гербіциди для соняшника здатні істотно збільшити врожайність культури, так як вони роблять рослину більш сильним і стійким.