Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Способи обробки насіння протруйниками

Протруйники - це хімічні препарати, які спрямовані на боротьбу з різними захворюваннями культурних рослин. Протруйники пестициди досить часто застосовуються і їх існує досить багато видів. Залежно від результату, який ви хочете отримати, необхідно вибирати і різні протруйники. Так само різними видами протруйників по-різному обробляють насіння культурних рослин.

Найпростішим способом вважається сухе протравлення. Хоч це і найпростіший спосіб, але він має багато недоліків. Поширюватися на насіння він може тільки в спеціальних машинах. Він нерівномірно розподіляється на насінні і досить погано на них тримається.

Наступний спосіб - напівсуха обробка насіння. Для цього виду обробки використовується вода, приблизно 5-10 л на тонну оброблюваних насіння. Але навіть при такій обробці вологість самого насіння особливо не змінюється і їм не потрібна додаткова просушка. Таку обробку слід проводити тільки з використанням спеціальної техніки.

Мокре протравлення насіння - це обприскування їх, полив або намочування спеціальним водним розчином. Після такої обробки звичайно потрібно і додаткова просушка, так як вологість буде сильно перевищувати необхідну норму.

Ще один варіант обробки - це гідрофобізація. Саме цей спосіб обробки дозволяє протруйникам добре втриматися на поверхні насіння, тому активність препарату буде найкраща. При такій обробці буде найкращий результат за кількістю та якістю врожаю.

Як впливають мікроелементи на проростання насіння?

Для того, щоб насіння краще і швидше проростали їм потрібні відповідні умови. У природному середовищі не завжди вистачає вологи, тому використовують додаткові мікроелементи. За їх рахунок вода швидше надходить до насіння і вони швидше набухають, а значить і швидше, і краще ростуть.