Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Повідомлення про фітосанітарний стан озимих культур станом на 05.03.2018 р

   Повсюду на полях утворився нерівномірний сніговий покрив різної висоти. Агрокліматичні умови та проведенні захисні заходи негативно вплинули на розвиток мишоподібних гризунів. Скрізь відмічається зниження чисельності жилих колоній полівок на посівах озимих зернових, ріпаку та багаторічних трав. Однак у степових областях осередково 1-3, макс. 4 колоній на гектар.

   Надалі, за різкого підвищення температури та інтенсивного танення снігу можлива масова гибель гризунів від затоплення. Мишоподібні гризуни дуже чутливі до переохолодження і намокання (навіть незначне пониження температури до -10°С у вологу погоду викликає у них оціпеніння), тому танення снігу під час відлиги призведе до заливання нір і ходів гризунів а, це відповідно, сприятиме зниженню чисельності їх популяції.

   Насіннєвий матеріал ярих зернових та зернобобових культур заражений збудниками альтернаріозу, гельмінтоспоріозу, фузаріозу, бактеріозу, плісені.

   Знаючи видовий склад патогенів які знаходяться на насінні, сільгосптоваровиробники зможуть правильно підібрати протруйники в залежності від спектру їх фунгітоксичної дії. Це можна робити як завчасно (за 2-3 тижні), так і безпосередньо перед сівбою, але не раніше ніж за добу. Завчасне протруювання особливо ефективне для захисту рослин від сажкових хвороб.

   Лабораторним аналізом рослин озимої пшениці, жита, ячменю, відібраних з монолітів, виявлено інфекційний запас збудників борошнистої роси, септоріозу, гельмінтоспоріозу, кореневих гнилей, снігової плісняви. За відновлення вегетації відбуватиметься зараження рослин вищезгаданими хворобами.

   В господарствах постійно здійснюється  нагляд за посівами озимих зернових та ріпаку.