Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Пестициди в Україні

Пестициди в Україні

Хімічні засоби, які застосовуються в сільському господарстві для знищення шкідливих комах і інфекцій відносяться до групи отрутохімікатів і називаються пестицидами. Найпоширенішими вважаються:

- інсектицидні засоби захисту. Ці препарати борються з нашестям комах і теплокровних шкідників;

- фунгіцидні засоби захисту. Ці препарати борються з інфекціями і грибами;

- гербіциди. Ці засоби захисту використовуються для боротьби з непотрібною рослинністю;

- десиканти. Ці кошти зневоднюють рослини, приводячи до їх загибелі. Їх застосовують для боротьби з непотрібною рослинністю і для своєчасного дозрівання культур.

Засоби захисту комплексної дії

Всі засоби захисту розподіляються на препарати вузької спрямованості і комплексні. Засоби захисту з вузькою спрямованістю борються з одним видом неприємності. Так, наприклад, інсектицид для колорадського жука здатний знищити тільки комах цього виду. Комплексні препарати здатні впоратися з декількома проблемами одночасно. Це препарати мають інсектицидні і фунгіцидні дії одночасно. Одноразова обробка грунту або насіння такими засобами захисту захищає рослини від різних неприємностей. Саме тому комплексні засоби захисту в даний час більш популярні. Вони затребувані серед аграріїв і простих любителів землеробства.

Використання отрутохімікатів в сільському господарстві

Пестициди в Україні застосовуються різними способами:

- обприскування засобами захисту рослин в фазі активного зростання, обприскування речовинами площ без культурних рослин. У таких випадках готуються спеціальні розчини, так як всі препарати концентровані;

- опудривание порошкоподібними засобами захисту;

- внесення гранульованих коштів в грунт;

- обкурювання методом фумігації. Цей метод використовується в основному для обробки зерносховищ, елеваторів, Комори;

- обробкою посівного матеріалу. Весь посадковий матеріал можна обробити засобами захисту. Цей метод останнім часом дуже популярний, так як він найпростіший і надійно захищає і насіння, і зійшли паростки.

Для досягнення високих результатів обробки необхідно строго дотримуватися інструкції виробника. Суворо забороняється самостійно змінювати концентрацію приготованих розчинів, інтенсивність обробок, періодичність внесення пестицидів. Надмірна кількість хімічних речовин згубно для рослин.

Пестициди - препарати хімічного походження. Тому працювати з ними необхідно акуратно. Не варто нехтувати засобами особистого захисту. У момент їх використання необхідно використовувати рукавички, захисний одяг. У деяких випадках необхідно захистити і дихальні шляхи за допомогою респіратора. Після роботи з отрутохімікатами обов'язково потрібно вимити руки з милом.

Всі препарати для захисту рослин мають необхідні сертифікати, які підтверджують їх якість. Вони пройшли безліч клінічних досліджень і вважаються шкідливими для людини і навколишнього середовища, якщо дотримуватися всі інструкції від виробника.