Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Шкода і користь гербіцидів

Гербіциди - це речовини хімічного походження, які допомагають боротися з бур'янами на городі і в саду. Боротьба за допомогою гербіцидів, як правило, дія не складна. Все, що необхідно зробити - це обприскати площу, на якій необхідно видалити непотрібну зелень.

Гербіциди внутрішньої і зовнішньої дії

Розчин гербіциду наноситься на рослину методом обприскування. Потрапляючи на листя рослини, він проникає всередину клітин і доходить до кореня. Таким чином гербіцид вбиває саму рослину з кореня. Такі речовини називаються гербіцидами внутрішньої дії. Тобто, знищення рослин відбувається зсередини. Цей вид гербіцидів чудово зарекомендував себе в боротьбі з багаторічними бур'янами, в яких істотно розвинена коренева система.

Існують і зовнішні гербіциди. Вони впливають тільки на зелену частину рослини. З корінням такий вид гербіцидів не бореться. Користі від такого виду гербіциду не багато. Саме тому вони не дуже популярні серед садівників-аматорів і городників.

Вплив гербіцидів на людину

Гербіциди - це справжні диво-препарати, які суттєво допомагають при веденні домашнього садівництва. Але їх застосування у багатьох викликає побоювання. Адже це хімічний вплив на рослини. Як правило, гербіциди мало шкідливі або середньо шкідливі речовини, які не надають згубного впливу на організм людини або на тварин. Але існують і дуже небезпечні гербіциди.

Важливим моментом у безпечному використанні гербіцидів є їх правильна концентрація. У землі вони зберігаються не довго, приблизно, кілька тижнів. По закінченню цього терміну вони повністю розкладаються. Але внесені не по інструкції гербіциди у великих кількостях в землі можуть зберегатися тривалий час. Саме тому під час застосування гербіцидів варто строго дотримуватися інструкцій.

При роботі з гербіцидами треба дотримуватися певних заходів безпеки:

 

  • Використовувати рукавички;
  • Використовувати респіратор;
  • Не працювати проти вітру; LI У разі попадання гербіцидів на тіло варто ретельно промити водою.

 

Використання гербіцидів на своїй ділянці - рішення індивідуальне. Напевно, перш ніж використовувати цей препарат для боротьби з бур'янами, слід визначити переваги і недоліки його застосування. І тоді результат виправдає всі очікування і зникнуть всі сумніви.