Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Види і дія інсектицидів

На сьогоднішній день є досить багато різних хімічних препаратів, які використовуються для боротьби з шкідливими комахами. Це й не дивно. Сільське господарство, а саме, вирощування культурних рослин, набирає обертів. Однак, зовсім не багато хто використовують хімічні препарати для боротьби зі шкідниками на своїх приватних ділянках, адже їх використання вимагає великої уважності та обережності.

Одними із часто використовуваних хімічних препаратів для боротьби з шкідниками є інсектициди - це хімічні препарати, які використовуються не тільки для знищення самих комах-шкідників, а так само їх яєць і личинок. Так як вони є досить токсичними, їх застосовувати в домашніх умовах на власних ділянках не надто популярно.

Інсектициди можна розділити на кілька груп по можливості впливу на комах:

Контактні - здатні убити комах, якщо відбудеться контакт їх тіла з частиною рослини, на яку були нанесені препарати. Вони можуть захистити тільки ті частини рослин, на які безпосередньо були нанесені. Вони володіють тільки захисними діями.

Кишкові - для того, щоб вони могли подіяти на комаха, їм необхідно їх з'їсти, тоді вони вражають свою жертву отрутою через органи харчування.

Системні - дію препаратів відрізняється тим, що вони можуть пересуватися по судинній системі рослин. Вони починають діяти коли комаха з'їсть отруєну частину рослини. На відміну від контактних, ці препарати швидко поглинаються рослинами, тому вони не залежать від опадів, що випадають.

Так само є й інші види інсектицидів. Наприклад, такі, які впливають на дихальні шляхи комахи, закупорюючи їх, внаслідок чого комаха гине від задухи.

Різні інсектициди застосовуються для різних цілей і на різних площах.

Ви можете купити інсектициди і використовувати їх на свій розсуд, але варто не просто ознайомитися з інструкцією щодо їх застосування, а й ретельно їй слідувати. Так як неправильно їх застосування або просто халатне ставлення може призвести до тяжких наслідків.

Є ще одна особливість, яку варто враховувати - при довгому і системному використанні тільки одного виду препаратів у комах шкідників виникає звикання до даних хімічних речовин. Це особливо помітно у комах, які мають короткий цикл розвитку і вміють швидко розмножуватися. Тому, якщо ви довго використовуєте один вид препаратів і вам не вдається вивести шкідників варто спробувати використовувати інсектициди іншого виду.