Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Рекомендації, щодо внесення мікродобрив під сою

 

   Як відомо, для нормального розвитку сої необхідні не тільки азот, фосфор і калій, але і мікроелементи залізо (Fe), мідь (Cu), молібден (Mo), марганець (Mn), цинк (Zn), бор (В), сірка (S) та інші, що беруть участь у всіх фізіологічних процесах розвитку рослини, підвищують ефективність багатьох ферментів у рослинному організмі та покращують засвоєння рослинами елементів живлення із ґрунту.

   Більшість мікроелементів є активними каталізаторами, що прискорюють біохімічні реакції та впливають на їх направленість. Саме тому мікроелементи не можливо замінити ніякими іншими речовинами, і їх нестача може негативно вплинути на ріст та розвиток сої. Найбільша потреба сої в мікроелементах настає в період її активного росту, а саме в період від З до 5 листків, тому саме в цей період ми рекомендуємо вносити комплексне мікродобриво, яке розроблено спеціально для бобових культур Мікро Мінераліс Бобові (норма витрат - 1,5 л/га) + Нано-Мінераліс (норма витрати - 0,05 л/га).

   Найважливішими мікроелементами для сої є бор та молібден. Бор необхідний рослинам упродовж усієї вегетації. За його нестачі особливо страждають точки росту молодих органів рослин, погіршується надходження азоту, порушується процес зав'язування і достигання насіння. Молібден сприяє росту коренів, пришвидшує розвиток і стимулює діяльність бульбочкових бактерій. Він локалізується в молодих органах рослин, а в кінці вегетації переважно зосереджується у насінні.

   Специфічна роль молібдену в процесі азотфіксації обумовлює покращення азотного живлення бобових культур, підвищує ефективність фосфорних та калійних добрив. При цьому поряд з ростом урожайності підвищується вміст білка. Соя досить чутлива до внесення молібденових добрив – приріст урожайності зерна становить 2-3 ц/га. Тому для забезпечення сої необхідною кількістю бору і молібдену потрібно додатково вносити спеціальні мікродобрива призначені для компенсації дефіциту даних елементів в рослинах шляхом позакореневого підживлення Мікро-Мінераліс Бор+МЕ та Мікро-Мінераліс Молібден. Так для забезпечення сої необхідною кількістю молібдену у період активного росту (3-5 листків) ми рекомендуємо вносити 1,0 л/га Мікро-Мінераліс Молібден.

   Ефективним також є внесення мікродобрив у фазу бутонізації рослин сої. Підживлення в цей час сприяє підсиленому споживанню основних елементів з ґрунту, підвищується хворобо- і посухостійкість рослин та покращуються якісні показники врожаю. Для забезпечення оптимального живлення в даний період, рекомендовано вносити комплексне мікродобриво: Мікро Мінераліс Бобові (норма витрат 1,0 л/га) та Мікро-Мінераліс Бор+МЕ (норма витрат 1,0 л/га) та Мікро-Мінераліс Молібден (норма витрат 0,5 л/га). Застосування Мікро-Мінераліс Молібден та Мікро-Мінераліс Бор+МЕ, на цьому етапі розвитку сої є обов'язковим, оскільки за участі молібдену в рослинах посилюється азотне живлення, що сприяє росту урожайності та підвищенню вмісту білка, а бор сприяє розвитку генеративних органів, збільшує кількість квіток та попереджає їх абортивність.