Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Гербіциди суцільної дії

Використання гербіцидів суцільної дії.

Засоби захисту, які відносяться до групи гербіцидів, мають хімічне походження і здатні знищити всю зелену масу рослин відносяться до суцільним. Вони допомагають боротися з бур'янами з великим успіхом. При таких обробках знижується кількість механічних обробок, грунт не піддається ерозії.

Що означає гербіцид суцільної типу

Суцільне дію препаратів для захисту культур полягає в їх повне знищення рослинності. Це речовини хімічного походження нового покоління. Всі вони пройшли детальну перевірку і безліч випробувань. Гербіциди суцільної типу дозволені до використання.

Гербіциди суцільної дії прекрасно поглинаються листочками бур'янів і швидко поширюються по всій рослині. Такі препарати сприяють знищенню бур'янів повністю. Повна загибель бур'янів настає через кілька тижнів, хоча результат видно практично по закінченню лічених днів. Шкідливі культури стають більш пригніченими, набувають жовтого відтінку і гинуть.

Параметри внесення гербіцидів суцільної типу

Гербіциди суцільної дії здатні знищити будь-які рослини, що знаходяться на оброблюваної площі. Тому використовувати їх необхідно дуже акуратно, дотримуючись правил:

- Застосовуються восени, коли культура зібрана і площа збирається відпочивати до весни. На такому полі можна з упевненістю застосовувати суцільні гербіциди без підвищеної акуратності. Вносити їх найкраще, коли зростання бур'яну припиняється і всі поживні речовини переміщаються в корінь. Таким чином, цілком зайнятий рослиною гербіцид потрапить в корінь і посприяє повної загибелі рослини;

- Застосовуються на стійких до гербіцидів культурах. Сьогодні існують рослини не сприйнятливі до обробки хімічною речовиною. У таких випадках суцільні гербіциди набувають здатність виборчих і вбивають виключно бур'яни, що не впливаючи на культуру. Їх можна застосовувати вже після появи сходів культури. Стійкі до гербіцидів рослини мають своєрідний ген, завдяки якому стають несприйнятливими до речовини. Як правило, це соя, картопля і буряк. Але все ж перед такою обробкою необхідно переконається в стійкості культури;

- Застосовуються ранньою весною на незасіяної площі або після посіву, але перед появою паростків. У таких випадках необхідно упевнитися в періоді дії гербіциду і глибині знаходження насіння.

Етапи обробки площ гербіцидами суцільної типу

Етапи використання гербіцидів залежать від корисного рослини. Так, наприклад, для однорічних культур підходить весняна обробка грунту перед посівом насіння. Це дозволяє значно зменшити механічні обробки грунту. Для таких культур прийнятна і після посівна обробка, але до появи сходів.

Застосовують гербіциди суцільної типу і в передзбиральний період. При такому внесення гербіциди виступають в ролі десікатора. З його допомогою вдається зібрати урожай в установлені строки та уникнути значних втрат врожаю. Препарат суцільної дії сприяє рівномірному дозріванню культурних рослин.

Для прекрасних результатів від використання гербіцидів необхідно строго дотримуватися інструкцій до препарату. Виробник дає чіткі рекомендації, дотримуючись яких вдається отримати прекрасний результат. Ні в якому разі не варто самостійно змінювати концентрацію розчину, способи і періоди обробки.

Гербіциди суцільної дії вважаються малотоксичних препаратами. Але все ж працюючи з ними необхідно дотримуватися заходів щодо особистої гігієни. Адже це все таки хімічні речовини, які вимагають до себе підвищеної уваги.