Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Фунгіцид на зернові

Використання фунгіцидів для зернових культур.

Застосування фунгіцидних засобів захисту обумовлена ​​великою кількістю шкідливих мікроорганізмів, які живуть в грунті і в навколишньому середовищі. Безліч грибів, інфекційних захворювань, постійні спалахи гнилей - все це може не тільки істотно знизити врожай, а й повністю знищити посіви зернових культур.

Препарати, що борються з інфекціями і грибами

Перед тим, як приступити до обробки, необхідно встановити природу походження захворювання. І тільки тоді можна підбирати дієвий фунгіцид. Засоби захисту зернових культур в період активного росту використовуються двох видів:

- Контактні. Ці засоби захисту діють при безпосередньому контакті зі збудником. Вони працюють на хворих площах з зерновими бездоганно. Такі речовини не поглинаються культурами. Але, як показує практика, такі препарати застосовуються в сільському господарстві рідко, так як їх дія повністю залежить від навколишнього середовища, від погодних умов;

- Системні. Цей вид препаратів має властивість вбиратися культурою. Вони надають лікувальні властивості зсередини, пересуваючись по рослині разом з соком і вбиваючи шкідливі клітини інфекції. Системні речовини діють тривалий час, вони не схильні до змивання дощем. Такий вид захисту може надавати як виборче, так і комплексне лікування. Виборчі фунгіциди здатні впоратися з одним видом інфекції, на те помста комплексні препарати сприяють знищенню декількох захворювань одночасно.

Протруйники посівного матеріалу

Фунгіцидні протруйники зернових культур в даний час набули неабиякої популярності. Це пов'язано з простотою обробки і прекрасними захисними функціями, які діють протягом тривалого часу. Оброблене насіння дають більш дружні сходи, а сама культура стає сильнішою і витривалою. Препарат, потрапляючи всередину насінини пересувається і в молодої паросток, таким чином захищаючи від багатьох напастей.

Перед тим, як застосувати фунгіцид на зернові, необхідно ретельно ознайомитися з інструкцією від виробника. І тільки тоді можна приступати до обробки насіння або молодих пагонів. Тільки правильно приготований розчин здатний забезпечити позитивні результати. Ні в якому образі не рекомендується самостійно змінювати концентрацію, частоту і інтенсивність обприскувань. Такі дії можуть повністю знищити культуру, істотно знизити показники врожайності.

Працюючи з хімічними речовинами необхідно дотримуватися особисті запобіжні заходи. Категорично забороняється їсти, курити під час внесення фунгіцидів. Також в деяких випадках необхідні індивідуальні засоби захисту.

Багато сучасні засоби захисту прекрасно поєднуються між собою в так звані бакові композиції. Це дозволяє за одну обробку забезпечити рослини всім необхідним, захистити його від різного виду навал.