Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Для чого використовуються протруйники насіння і що це таке?

Для того, щоб поліпшити якість насіння сільськогосподарських культур, саме перед посівом їх обробляють спеціальними препаратами. В основному це протруйники і мікроелементи.

Насіння обробляються пестицидами, що, у свою чергу, сприяє знищенню різних інфекцій, як внутрішніх, так і зовнішніх. Так само це допомагає захищати насіння і проростки від різноманітних шкідників, яких досить багато.

Чим ще можуть оброблятися насіння перед посівом?

Також насіння перед посівом можуть оброблятися і мікроелементами. Вони при попаданні в грунт утворюють малорозчинні сполуки. Тому, крім обробки насіння, їх використовують для позакореневого підживлення.

Яким критеріям повинні відповідати препарати - протруйники?

Основними критеріями, яким повинні відповідати препарати, якими обробляють насіння перед посівом, це: бути не токсичними, та не пожежонебезпечними і містити у своєму складі достатньо багато корисних речовин, потрібних для зерна. А саме - мідь, залізо, йод, марганець, молібдену, кобальт та інші.

Чому так важливо обробляти насіння перед посівом протруйниками?

Обробка протруйниками допомагає зберігати культурні рослини від різних збудників і самих хвороб, від інфікування борошнистою росою та іржі. Так як обробка насіння здійснюється перед посівом, то при ній збудники хвороб перебувають у стані спокою, тому саме в даний момент можна досягти максимального ефекту.

Також протруйники використовуються і для боротьби з фітопатогенними грибами. Однак, тут процес позбавлення від них відбувається дещо складніше. Це пов'язано з тим, що вони можуть вражати рослини не тільки при проростанні, але й впроваджуватися в рослинні тканини, які знаходяться досить далеко від зони впливу препаратом протравлювачем.

Використовувати протруйники чи ні - справа кожного. Але науково доведено, що при використанні таких препаратів значно скорочується кількість хвороб та негативних наслідків для врожаю, підвищується його якість і кількість.