Безкоштовна доставка від 30 000 грн
+38 (096) 733 733 0 +38 (066) 733 733 0 +38 (093) 733 733 0 0 800 203 302
Головна
Каталог
Кошик
Особистий кабінет

Фунгіциди - засоби боротьби із захворюваннями рослин

Фунгіциди здатні повністю або частково впоратися з інфекційними захворюваннями рослин, що викликаються грибами, мікроорганізмами і бактеріями. Ці препарати мають хімічне походження. Фунгіциди надають різний вплив на рослини. Одні захищають, інші - лікують.

Профілактичні фунгіциди

Природно, що хворобу краще попередити, ніж лікувати. Саме з такою метою застосовуються профілактичні фунгіциди. Захисні препарати впливають на мікроорганізми в землі, повністю знищуючи їх. Вони попереджають зараження рослини і сприяють її повноцінному розвитку. Профілактичні фунгіциди дуже популярні серед фермерів і дачників.

Лікувальні фунгіциди

Лікувальні фунгіциди допомагають одужати вже захворілій рослині. Такі препарати менш затребувані, оскільки багато хто прагне запобігти захворюванню, а не лікувати вже хворі рослини. Але все передбачити немає можливості. Тому потреба у лікувальних фунгіцидах існує, і багато хто їх застосовують. Вони знищують мікроорганізми і допомагають рослині зміцніти. Оброблена лікувальним фунгіцидом рослина швидко одужує і рушає в зростання.

Системні та контактні фунгіциди

За характером проникнення в рослину фунгіциди діляться на системні та контактні препарати.

Системні фунгіциди вбираються рослиною і знищують мікроорганізми зсередини. Від швидкості проникнення в рослину залежить і швидкість впливу на збудників захворювання. Дія системних фунгіцидів не залежить від навколишнього середовища, а саме від дощу, туману або роси.

Контактні фунгіциди не проникають ні на землю, ні в рослини. Вони знищують збудників безпосередньо в момент дотику з ними, тобто при контакті. Вплив контактних фунгіцидів безпосередньо залежить від погодних умов.

Використання фунгіцидів

Обробка препаратами захисної дії відбувається в декількох напрямках. Це:

- Обробка рослин. При такій обробці, як правило, використовують контактні фунгіциди;

- Обробка землі. При такій обробці використовують системні фунгіциди, які проникають в землю і вбираються рослинами;

- Передпосівна обробка. При такому методі обробляються насіння. У грунт вносяться вже насіння з фунгіцидом. У момент проростання препарат з насіння потрапляє в рослину. Таким чином молодий паросток матиме імунітет проти захворювань;

- Зимова обробка рослин. Такій обробці піддаються багаторічні рослини. Для більш стійкою зимівлі використовуються спеціальні препарати, які допомагають рослині перезимувати без особливих проблем.

Вибір фунгіциду індивідуальний і залежить від багатьох факторів. Перед тим, як придбати препарат необхідно ознайомиться з його інструкцією. Саме вона допоможе визначиться і зробити правильний вибір.